The Clip-On Apartment: a Green Solution for Suffocated Living

a Green Solution for Suffocated Living

A group of New Zealand students have designed the ultimate green addition for eco-friendly living: a "clip-on" Plant Room.

The Clip-On Apartment: a Green Solution for Suffocated Living

The Plant Room is a small cubic room that bolts to the exterior of a building, allowing extra space for the typical cramped city dweller. The space is intended for gardening, and offers many other green features as well: a rainwater tank, a compost system, and solar power (which heats water for the whole apartment).

The project was designed for the Sustainable Habitat Challenge of 2009. Explanatory video and images below.

The Clip-On Apartment: a Green Solution for Suffocated Living

The Clip-On Apartment: a Green Solution for Suffocated Living

The Clip-On Apartment: a Green Solution for Suffocated Living

The Clip-On Apartment: a Green Solution for Suffocated Living

The Clip-On Apartment: a Green Solution for Suffocated Living

For more info, visit the Plant Room website.

2 Comments

Well thats all sorts of neat, but how structurally sound is it, hanging off the side of a building.

Yeah... "Clip-On" doesnt really make you feel all that safe... especially to those above the second floor.

Share Your Thoughts

  • Hot
  • Latest